Skip to main content

O nama

Preduzeće GO ORGANIC DOO SUBOTICA osnovano je 2013 godine i nastavak je proizvodnje i prerade lešnika kojom se osnivač bavi od 2001 godine. 
Osnovne delatnosti preduzeća su: 

  • otkup, prerada i finalna dorada lešnika kao i usluge vezane za proces prerade ( sušenje , suvo pranje , krckanje itd)  
  • uvoz i prodaja opreme našeg partnera CHIANCHIA SERVIS I DISTRIBUTION SRL , Cherasco Italia koju predstavljamo kao generalni distributeri u regionu.   
  • proizvodnja sadnog materijala lešnika . 

Preduzeće poseduje sopstvenu proizvodnju lešnika na lokaciji Mala Bosna , preradni centar  sa skladišnim kapacitetima , kao i matičnjak za proizvodnju sadnog materijala. 
Kako posedujemo dugogodišnje iskustvo u proizvodnji lešnika pružamo konsultativne usluge vezano proces sadnje , održavanja lešnika , izbora odgovarajuće opreme za proizvodnju i preradu kako bi naši kupci izabrali optimalno rešenje za spram veličine i zahtevanih kapaciteta .
 

Go organic lesnik
Sadnice lesnika

Sadnice lešnika

Rasadnik sadnog materijala lešnika nalazi se 10 kilometara južno od Subotice u mestu Mala Bosna. Matičnjak je osnovan 2003. godine, a intenzivna proizvodnja sadnog materijala počela je 2006. godine.
Sav sadni materijal poseduje važeće uverenje Ministarstva poljoprivrede o sortnoj čistoći i važeće zdravstveno uverenje. Kupce pozivamo da se lično uvere u kvalitet sadnog materijala ali i da nauče nešto više o proizvodnji lešnika uz obilazak plantaža.

1

Mašine za uzgoj lešnika

Optimalne godišnje potrebe leske za vodom u našim uslovima su od 700 do 800 mm pod uslovom da su pravilno raspoređene. Njaveće potrebe su u fazi inzenzivnog porasta mladara i plodova tokom maja i juna. U našim uslovima to su i najkišovitiji meseci. Tokom vegetacije leska zahteva visoku relativnu vlažnost od 70 do 80 %. Iz ovih razloga treba je gajiti na većim nadmosrkim visinama i vlažnijim terenima.